Tėvas Stanislovas

Straipsnis iš Juokopedijos, humoristinės enciklopedijos
Peršokti į: navigaciją, paiešką
„Tėvas Stanislovas“ atsisveikinimo koncertas Wacken Open Air festivalyje, 2003 m.

Tėvas Stanislovas – populiari Lietuvos sunkiojo metalo grupė. Jos žanrą kritikai ir muzikos ekspertai apibūdina kaip black metal ir indie mišinį.

Grupė susikūrė dar 1936 m. ir gyvavo iki 2005 m., tai yra ilgiausiai gyvavusi metalo grupė pasaulyje.

Manoma, kad ryškiausią įtaką Tėvo Stanislovo kūrybai padarė Jėzus Kristus Superžvaigždė, kas ypač jaučiama debiutinio albumo „Death 666 Satana“ tekstuose.

Diskografija[keisti]

(nepilna)

  • Death 666 Satana (1937)
  • Makaronų košė (1940)
  • Ride the Lightning (1950)
  • Gothic (1952, laikoma gotikinio metalo pradžia)
  • Pitagoro teorema (1960)
  • Kodėl manęs nemylėjai (1963)
  • The Wall (1964)
  • Gali skambėti kreivai (1970)
  • Vyskupas (1971)
  • Pasitikrink ultragarsu (1973)

Apdovanojimai[keisti]

  • 1981 m. gavo Pulitzerio premiją
  • 1984 m. – Nobelio taikos premiją
  • 1979 – 1988 m. – Grammy apdovanojimai už nuopelnus muzikai
  • 1990 m. – Nobelio fizikos premiją
  • 1994 m. – Grammy už ilgiausiai gyvuojančią grupę
  • 1996 m. – Radiocentro apdovanojimas už dainą „Mums ne lempa būti kartu“ (Minedo koveris)
  • 2005 m. – Grammy už tai, kad pagaliau baigė groti